Varoitukset postinumeron mukaan

Anna tähän postinumerot

Rajuilmakeskuksemme

Ukonilmavaroitukset varten Etelä-Pohjanmaa

Kaikki
Rajuilmavaroitukset
Säähuomautukset
Etelä-Pohjanmaa - Ukonilmavaroitukset
Europe - Alle WarnungenKartta sisältää yleisnäkymän kaikista ukonilman varoituksista paikkakunnalle Etelä-Pohjanmaa. Kuviosta voi nähdä, millä paikkakunnilla ja alueilla Etelä-Pohjanmaa on ukonilman vaara. Usein ukonilmaa seuraavat rakeet, voimakas sade ja/tai myrskynpuuskat.

Varoituksia on kahdenlaisia – ennakkovaroituksia ja akuutteja varoituksia. Varoituksia ukonilmasta annetaan, kun ukkosriski Etelä-Pohjanmaa on kohonnut. Akuutteja varoituksia paikkakunnalle Etelä-Pohjanmaa annetaan ukonilman syntyessä ja ne välittävät tietoa reitistä ja ajankohdasta. Varoitustaso määräytyy vaarapotentiaalin mukaan: Oranssien varoitusten yhteydessä on odotettavissa enintään pieniä rakeita (< 1cm halkaisija) ja vain yksittäisiä myrskynpuuskia. Punaisten ja violettien varoitusten yhteydessä huomattavien raevaurioiden sekä myrskyn- tai jopa hirmumyrskynpuuskien vaara nousee suksessiivisesti.

Yksilölliset ja luotettavat ennusteet ukonilmasta ovat tärkeitä erityisesti vakuutusyhtiöille, maataloudelle ja tapahtumajärjestäjille Etelä-Pohjanmaa. Ammattimaiset ja kokeneet Rajuilman keskus-meteorologit muokkaavat ukkosennusteita jatkuvasti manuaalisesti ja varmistavat siten, että ennusteet ovat huippuajankohtaisia kellon ympäri.