Varoitukset postinumeron mukaan

Anna tähän postinumerot

Rajuilmakeskuksemme

Varoitukset voimakkaista lumisateista varten Päijät-Häme

Kaikki
Rajuilmavaroitukset
Säähuomautukset
Päijät-Häme - Varoitukset voimakkaista lumisateista
Europe - Alle WarnungenKartta sisältää yleisnäkymän kaikista voimakkaan lumisateen varoituksista paikkakunnalle Päijät-Häme. Kuviosta voi nähdä, millä paikkakunnilla ja alueilla Päijät-Häme on odotettavissa rajuja lumisateita / voimakkaita lumisateita ja siten suuria uuden lumen määriä ja lumivaaraa. Tästä voi seurata huomattavia liikennekatkoksia, lumenmurto tai lumivyöryn vaara.

Varoituksia on kahdenlaisia: ennakkovaroituksia ja akuutteja varoituksia. Varoitus voimakkaasta lumisateesta annetaan, kun rajut lumisateet ovat todennäköisiä, mutta niiden voimakkuus, suunta ja/tai kesto voivat vielä muuttua. Akuutit varoitukset voimakkaasta lumisateesta annetaan puolestaan kolmessa tasossa (oranssi, punainen, violetti), jotka määräytyvät odotettavissa olevan uuden lumen määrän mukaan.

Tällaiset yksilölliset ja luotettavat ennusteet voimakkaista lumisateista ovat erittäin tärkeitä erityisesti talvikunnossapidolle, liikenteelle ja paikkakunnan Päijät-Häme pelastuspalvelulle. Ammattimaiset ja kokeneet Rajuilman keskus-meteorologit muokkaavat voimakkaiden lumisateiden ennusteita paikkakunnalle Päijät-Häme jatkuvasti manuaalisesti ja varmistavat siten, että ennusteet ovat huippuajankohtaisia kellon ympäri.