Varoitukset postinumeron mukaan

Anna tähän postinumerot

Rajuilmakeskuksemme

Jääsadevaroitukset varten Päijät-Häme

Kaikki
Rajuilmavaroitukset
Säähuomautukset
Päijät-Häme - Jääsadevaroitukset
Europe - Alle WarnungenKartta sisältää yleisnäkymän kaikista jäätävän sateen varoituksista paikkakunnalle Päijät-Häme. Kuviosta voi nähdä, millä paikkakunnilla ja alueilla Päijät-Häme on odotettavissa jäätävää sadetta. Jäätävällä sateella tarkoitetaan sadetta, joka jäätyy välittömästi jäätyneellä pinnalla.

Varoituksia on kahdenlaisia – ennakkovaroituksia ja akuutteja varoituksia. Jäätävästä sateesta annetaan varoitus, kun on odotettavissa jäätäviä sateita paikkakunnalla Päijät-Häme, mutta niiden voimakkuus, suunta ja/tai kesto voivat vielä muuttua. Jäätävän sateen akuutit varoitukset annetaan puolestaan kolmessa tasossa: Oranssilla varoitustasolla on odotettavissa kevyitä, punaisella varoitustasolla kohtalaisia ja violetilla, korkeimmalla varoitustasolla huomattavia, jäätävästä sateesta johtuvia haittoja paikkakunnalla Päijät-Häme.

Koska jäätävän sateen aiheuttamaa vaaraa ei voi tunnistaa heti silmämääräisesti, tällaiset yksilölliset ja luotettavat jäätävän sateen ennusteet ovat erittäin tärkeitä erityisesti moottoriteiden ja muiden ajoteiden liikenteelle ja niistä riippuvaisille tienkäyttäjille sekä paikkakunnan Päijät-Häme pelastuspalvelulle. Jäätävän sateen sattuessa paikkakunnan Päijät-Häme teillä on noudatettava ehdotonta varovaisuutta! Ammattimaiset ja kokeneet Rajuilman keskus-meteorologit muokkaavat jäätävien sateiden ennusteita paikkakunnalle Päijät-Häme jatkuvasti manuaalisesti ja varmistavat siten, että ennusteet ovat huippuajankohtaisia kellon ympäri.