Varoitukset postinumeron mukaan

Anna tähän postinumerot

Rajuilmakeskuksemme

Rankkasadevaroitukset varten Keski-Pohjanmaa

Kaikki
Rajuilmavaroitukset
Säähuomautukset
Keski-Pohjanmaa - Rankkasadevaroitukset
Europe - Alle WarnungenKartta sisältää yleisnäkymän kaikista rankkasadevaroituksista paikkakunnalle Keski-Pohjanmaa. Kuviosta voi nähdä, millä paikkakunnilla ja alueilla Keski-Pohjanmaa on odotettavissa rajuja sateita / rankkasateita. Tämä voi johtaa tulviin, purojen, jokien ja järvien ylitulvimisiin sekä maanvyörymiin ja mutavyöryihin paikkakunnalla Keski-Pohjanmaa.

Varoituksia on kahdenlaisia – ennakkovaroituksia ja akuutteja varoituksia. Rankkasateesta annetaan ennakkovaroitus, kun rajut sateet paikkakunnalla Keski-Pohjanmaa ovat todennäköisiä, mutta niiden voimakkuus, suunta ja/tai kesto voivat vielä muuttua. Rankkasateesta annetaan akuutti varoitus, kun seuraavien 1-12 tunnin sisällä on odotettavissa huomattavia sademääriä.

Tällaiset yksilölliset ja luotettavat ennusteet rankkasateista ovat erittäin tärkeitä erityisesti maataloudelle, liikenteelle, vakuutusyhtiöille ja tapahtumajärjestäjille sekä paikkakunnan Keski-Pohjanmaa ranta-alueilla sijaitseville asuma-alueille. Ammattimaiset ja kokeneet Rajuilman keskus-meteorologit muokkaavat rankkasade-ennusteita jatkuvasti manuaalisesti ja varmistavat siten, että ennusteet ovat huippuajankohtaisia kellon ympäri.