Varningar per postnummer

Ange postnummer här

Våra stormcentraler

Varningar för kraftigt snöfall för Mellersta Finland

Alla
Varningar för oväder
Väderinformation
Mellersta Finland - Varningar för kraftigt snöfall
Europe - Alle WarnungenKartan omfattar en översikt över alla varningar om kraftigt snöfall för Mellersta Finland. I diagrammet syns det på vilka orter eller inom vilka områden i Mellersta Finland man måste räkna med häftiga/kraftiga snöfall och därmed stora nysnömängder och snöfaror. Detta kan leda till betydande trafikhinder, snöbrott eller lavinfara.

Det finns två olika typer av varningar: förvarningar och akuta varningar. En förvarning för kraftigt snöfall utfärdas när sannolikheten för häftiga snöfall är hög, men dess intensitet, riktning och/eller varaktighet fortfarande kan ändras. Akuta varningar för kraftigt snöfall delas i sin tur upp i tre nivåer (orange, röd, violett) som beror på den förväntade mängden nysnö.

De detaljerade och tillförlitliga prognoserna inför dessa händelser med kraftigt snöfall är mycket viktiga, i synnerhet för snöröjning, trafik och dem som ansvarar för sandning/saltning i Mellersta Finland. Professionella och erfarna meteorologer vid Ovädersvarningar anpassar löpande och manuellt prognoserna om kraftigt snöfall för Mellersta Finland och säkerställer därmed att de är pinfärska dygnet runt.