Varningar per postnummer

Ange postnummer här

Våra stormcentraler

Varningar för åska för Mellersta Finland

Alla
Varningar för oväder
Väderinformation
Mellersta Finland - Varningar för åska
Europe - Alle WarnungenKartan omfattar en översikt över alla åskvarningar för Mellersta Finland. I diagrammet syns det på vilka orter eller inom vilka områden i Mellersta Finland där det finns en risk för åska. Ofta kommer åska i sällskap med hagel, kraftig nederbörd och/eller stormbyar.

Varningarna delas in i två typer - förvarningar och akuta varningar. Förvarningar om åska utfärdas när risken för åska i Mellersta Finland är allmänt förhöjd. Akuta åskvarningar för Mellersta Finland utfärdas när åska uppstår, och ger information om riktning och ankomsttid. Varningsnivåerna beror på den potentiella faran: Vid orange varningar kan man på sin höjd vänta sig småkornigt hagel (<1 cm diameter) och bara enstaka stormiga byar. Vid röda och violetta varningar ökar successivt risken för betydande skador orsakade av hagel och storm- eller t.o.m. orkanbyar.

De detaljerade och tillförlitliga prognoserna för dessa åskhändelser är viktiga, i synnerhet för försäkringsbolag, jordbruk och evenemangsarrangörer i Mellersta Finland. Professionella och erfarna meteorologer vid Ovädersvarningar anpassar löpande åskprognoserna manuellt och säkerställer därmed att de är pinfärska dygnet runt.